Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.nl Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.nl

Wifi camera

Wifi camera’s zijn draadloze beveiligingscamera’s. Ze bieden een optimale bescherming tegen ongewenste indringers. Deze ip camera’s zijn verkrijgbaar in verschillende soorten.

 

wifi camera plaatsen Wat is een wifi camera?

Een wifi camera werkt op basis van een wifi-netwerk. Het biedt de mogelijkheid om camerabeelden te bekijken via je smartphone, tablet of laptop. Daardoor wordt het mogelijk om de videobeelden van je woning of bedrijf overal ter wereld te raadplegen.

Dit is ideaal als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Wifi-camera’s zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Ze zijn verkrijgbaar als buiten- of binnencamera. Daarnaast zijn er ook wifi-camera’s die kunnen geïntegreerd worden in je deurbel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Voordelen & nadelen van ip camera’s met wifi

+ Draadloos: door het draadloze systeem zijn breekwerken of kabels vrijwel overbodig.

+ Makkelijke installatie: bewakingscamera’s die werken op een draadloos netwerken kunnen snel en makkelijk geïnstalleerd worden.

+ Overal raadpleegbaar: de beelden zijn overal makkelijk te bekijken. Via uw iPhone of iPad bekijk je eender waar in de wereld beelden. Daarom kan je zelfs als u op vakantie bent, je eigendom controleren.

 

Kwetsbaar: je dient ervoor te zorgen dat het draadloze signaal niet kan opgevangen kan worden door buitenstaanders. Professionele installateurs kunnen je hierbij helpen.

Bijkomende signaalversterking: om de camera’s optimaal te laten werken, is het noodzakelijk dat het wifi-signaal alle camera’s kan bereiken.

Vertragingen: de verbinding moet stabiel blijven. Vertragingen in het netwerk leveren beelden op van slechte kwaliteit.

 

Wifi camera kopen

De gemiddelde prijs van een wifi camera kan sterk uiteenlopen. Prijzen variëren van € 40 voor een eenvoudig basismodel tot € 600 voor een geïntegreerd systeem met verschillende wifi-camera’s.

Voor een optimale beveiliging, is het aangewezen om je wifi camera’s te laten installeren door een professional. Slecht geïnstalleerde draadloze systemen zijn kwetsbaar.

Overweeg je camerabewaking met wifi? In de webshop kan je verschillende wifi camera’s met elkaar vergelijken. Klik hier om naar de webshop te gaan.

 

wifi camera

 

Soorten bewakingscamera’s op draadloos netwerk

Er bestaan verschillende soorten wifi camera’s. Een wifi camera is te verkrijgen zowel voor buiten als voor binnen. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden.

 

Wifi camera voor buiten

Buiten camera’s moeten weersbestendig zijn. Vooral de behuizing errond moet bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Wifi camera’s voor buiten worden best gecombineerd met infraroodverlichting. Een buiten ip camera met wifi is verkrijgbaar als dome camera, PTZ-camera of bullet camera.

 

Dome camera

Dome camera’s zijn verkrijgbaar voor buiten en voor binnen. Het zijn camera’s met een sterke doorzichtige kap. Het is moeilijk voor inbrekers om te zien waar exact ze op gericht zijn. Om de kwaliteit van de beelden te garanderen, moeten ze wel regelmatig schoongemaakt worden. Soorten en prijzen van dome camera’s vind je hier.

 

PTZ-camera

PTZ staat voor Pan, Tilt, Zoom. PTZ-bewakingscamera’s kunnen omhoog, omlaag en zijdelings gedraaid worden. Je kan ze zelf besturen of voorprogrammeren. Ze zijn zowel verkrijgbaar voor buiten als voor binnen. Ook het automatisch volgen van voorwerpen of personen via autotracking zijn mogelijk. Bekijk hier de voordelen van een PTZ-camera.

 

Bullet camera

Een bullet camera zijn bijzonder geschikt voor buiten. De behuizing is waterdicht. Ze beschikken meestal over een sterkere infrarood verlichting. De bullet camera kan gemonteerd worden in verschillende posities. Het nadeel aan dit type camera is dat inbrekers hem de andere kant kunnen opdraaien.

 

Deurbel met camera wifi

Een wifi camera is ook verkrijgbaar in combinatie met een deurbel. Zo zie je eenvoudig vanop afstand wie er bij je aanbelt. Zelfs als je op vakantie bent. De meeste deurbellen met ingebouwde wifi camera zijn te verkrijgen voor Android of iOS. Zo kan je makkelijk de beelden op je smartphone bekijken.

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs