Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.nl Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.nl

Breedstraler

Door een breedstraler in de buurt van je woning of gebouw te plaatsen, kan je in 1 keer een groot oppervlak belichten. Daarom kunnen breedstralers dienen als doeltreffend afschrikmiddel voor inbrekers. Maar wat kost zo’n breedstraler ongeveer? En welke andere middelen kan je nog gebruiken als beveiliging tegen inbraken? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Kosten breedstraler
Hoe je huis inbraakveilig maken?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Wat is een breedstraler?

Een breedstraler (ook floodlight genoemd) is een soort lamp die grote oppervlaktes kan verlichten. Tegenwoordig hebben bijna alle breedstralers een LED lamp die over een brede oppervlakte schijnt. Breedstralers zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en met verschillende vermogens. Een vaak voorkomend type zijn bijvoorbeeld breedstralers met een bewegingssensor.

Op zoek naar een geschikte breedstraler? In onze webshop vind je een breed aanbod aan breedstralers in verschillende uitvoeringen. Zo kan je meerdere types vergelijken. Ontdek het aanbod.

breedstraler

 

Breedstraler als inbraakbeveiliging: welke uitvoeringen?

Breedstralers kennen verschillende toepassingen. Zo kan je ze gebruiken voor sfeerverlichting in de tuin, maar ze zijn ook geschikt als inbraakbeveiliging bij ingangen of opritten. Omdat ze een groot oppervlak verlichten, kunnen ze inbrekers op kantoor of bij je woning afschrikken. We gaan even verder in op welk type breedstraler je daar best voor kiest:

 

1. Breedstraler met of zonder bewegingssensor?

Een breedstraler met sensor licht enkel op als deze een bepaald signaal waarneemt. Dat signaal kan verschillen naargelang het type sensor. Een bewegingssensor detecteert bv. warmteverschillen en licht op basis daarvan op. Je kan vaak zelf instellen hoelang de breedstraler blijft branden na het signaal en hoe gevoelig de sensor is. Een LED breedstraler met sensor vormt een goede inbraakbeveiliging omdat zo’n systeem inbrekers afschrikt en ook aan eventuele buren signaleert dat er beweging is. Bovendien bespaar je ook energie, omdat de lamp enkel brandt wanneer het nodig is.

 

2. Hoeveel Watt?

Bij de keuze voor je breedstraler kan je ook het vermogen kiezen. Om een standaard oprit van een woning te verlichten, zijn LED breedstralers met een vermogen tussen 10 en 50 Watt aangeraden. Voor grotere oppervlaktes bestaan er verder ook breedstralers met een vermogen van 60 tot meer dan 250 Watt. Breedstralers met een groter vermogen verbruiken natuurlijk wel ook meer energie. Kies daarom een systeem met een vermogen dat afgestemd is op jouw situatie.

 

3. Andere opties

Tot slot zijn er nog enkele andere opties voor je breedstraler. We zetten er hieronder enkele op een rij:

  • Lichtkleur: breedstralers met LED kunnen verschillende lichtkleuren of -temperaturen (uitgedrukt in Kelvin) hebben. Zo kan je bv. kiezen tussen koel wit (4000K), warm wit (3000K) en daglicht wit (6500K). Er bestaan bovendien dimbare breedstralers waarbij je tussen verschillende lichtkleuren kan afwisselen.
  • IP-waarde: deze waarde geeft aan in welke mate een breedstraler bestand is tegen vocht en stof. Het eerste cijfer van de IP-waarde geeft de stofdichtheid weer, terwijl het tweede nummer slaat op de vochtbestendigheid. Een vaak voorkomende IP-waarde voor breedstralers is IP44. Dat betekent dat ze stof- en spatwaterdicht zijn. Gaat het om IP65? Dan zijn ze volledig stof- en waterdicht. Die laatste is dus een geschikte LED breedstraler voor buiten.
  • Lichtopbrengst: de lichtopbrengst van een breedstraler wordt uitgedrukt in Lumen en gaat over de kracht van het licht. Hoe hoger het aantal lumen, hoe krachtiger het licht schijnt. De lichtopbrengst van breedstralers varieert van 200 Lumen tot meer dan 15.000 Lumen.

 

Welke breedstraler kopen om je huis inbraakveilig te maken?

Welke breedstraler het best werkt om je huis te beveiligen, hangt af van jouw situatie en voorkeuren. LED stralers met sensor zijn vaak het interessantst omdat deze bewegingen signaleren en energiezuiniger zijn. Maar vergelijk zeker verschillende breedstralers om het meest geschikte systeem te vinden. Ontdek ons aanbod aan breedstralers in de webshop.

Liever advies op maat? Een vakman kan je verder informeren over hoe je je huis beter kan beveiligen tegen inbrekers. Via onze offerteservice brengen we je in contact met verschillende specialisten in jouw buurt. Vergelijk vrijblijvend offertes.

 

Kosten breedstraler

De prijs voor een breedstraler hangt af van welk type je nodig hebt. Is dat een LED straler met bewegingssensor, hoeveel watt heeft de breedstraler, waar wil je deze plaatsen… Een standaard breedstraler  voor de oprit van een normale woning kan je al krijgen vanaf € 10 (excl. btw). Voor de grotere breedstralers met een hoger vermogen en een groter verlicht oppervlak kunnen de prijzen oplopen tot € 160 (excl. btw).

TIP: door meerdere breedstralers te vergelijken vind je zeker een kwalitatief toestel tegen een correcte prijs. Neem daarom zeker een kijkje op onze webshop waar je uitgebreid verschillende soorten breedstralers kan bekijken. Vergelijk breedstralers in de webshop.

 

alarmsyteem

 

Hoe je huis inbraakveilig maken?

Een breedstraler met LED helpt zeker als afschrikmiddel tegen inbraken, maar is vooral een aanvulling op andere beveiligingssystemen. Zo kan je een breedstraler best combineren met camerabewaking of een alarmsysteem. We gaan even dieper in op beide opties:

 

OPTIE 1: camerabewaking

Bewakingscamera’s kan je verkrijgen in tal van verschillende uitvoeringen. Zo kan je kiezen tussen een analoge of digitale camera, een bekabelde of draadloze, een camera met bewegingsmelder of infrarood… Er zijn wel bepaalde regels waaraan je je moet houden. Zo moeten je camera’s zo weinig mogelijk de openbare weg en de eigendommen van anderen filmen en heb je ook een informatieplicht, wat betekent dat je je bezoekers bv. via een bordje op de hoogte moet brengen dat ze gefilmd worden.

Prijs bewakingscamera: € 40 à 700 (excl. btw, incl. plaatsing). Vergelijk offertes voor bewakingscamera’s.

 

OPTIE 2: alarmsysteem

Ook een alarmsysteem plaatsen is een efficiënte manier om je huis te beschermen tegen inbrekers. Alarmsystemen zijn beschikbaar in heel wat uitvoeringen. De meest voorkomende uitvoering is een alarmsysteem met detectoren en een sirene. Daarnaast bestaan er ook alarmen met camera’s of een abonnement op een meldkamer. Andere keuzes die je kan maken zijn een bekabelde of draadloze installatie, een alarm met afstandsbediening, een alarm gekoppeld aan een domoticasysteem…

Prijs alarmsysteem: € 750 à 1.700 (excl. btw, incl. plaatsing). Vergelijk offertes voor alarmsystemen.

 

Een alarmsysteem met camera = een inbraakveilig huis!

Welke maatregelen nu het meest geschikt zijn om jouw woning te beveiligen, hangt af van je situatie en budget. Daarbij is de combinatie van een alarmsysteem met camerabewaking vaak het meest aangeraden. Niet alleen vermijdt dit ongewenste gasten in je woning, het verhoogt ook het veiligheidsgevoel en de kans dat inbrekers gevat kunnen worden.

Laat je alarmsysteem plaatsen door een expert! Door een beroep te doen op een professional geniet je van advies op maat, een correcte en vlotte plaatsing volgens de wetgeving en een verlaagd btw-tarief. Vul daarom zeker onderstaand offerteformulier in:

 

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs