Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.nl Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.nl

Alarmsystemen prijzen

Dankzij een alarmsysteem verklein je het risico op inbraak met maar liefst 80 procent! Maar hoeveel kost zo’n systeem nu precies? Dat hangt af van de aansluiting (bekabeld, draadloos of hybride) en van de functies die je kiest. Ontdek er alles over in dit artikel.

Prijzen op maat ontvangen voor een alarmsysteem? Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Drie soorten alarmsystemen & hun prijzen

Een alarminstallatie kan op drie mogelijke manieren werken: draadloos, bekabeld of een combinatie van beide (hybride). Een overzicht:

Type alarmsysteemPrijs standaardsysteem,
incl. BTW & installatie
Prijs geavanceerd systeem,
incl. BTW & installatie
Bekabeld alarmsysteem€ 1200€ 1700
Draadloos alarmsysteem€ 750€ 1200
Hybride alarmsysteem
€1000

 

① Bekabeld alarmsysteem

Bij een bekabeld alarmsysteem zijn alle onderdelen met elkaar verbonden door kabels. Dit wil zeggen dat er meestal breekwerk aan te pas komt om de kabels netjes te verstoppen in de muur. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om de bedrading zichtbaar te laten. Je zal dan minder betalen en de plaatsing kan ook sneller verlopen.

Een bekabeld alarmsysteem werkt dus op basis van stroom. Dit betekent dat het alarm bij eventuele stroomonderbrekingen niet zal functioneren, maar los daarvan is dit systeem zeer betrouwbaar. Over het algemeen zijn bekabelde systemen goedkoper. Nadeel is wel dat de installatie moeilijk uit te breiden is met extra functies.

⇒ Prijzen: tussen 1200 en 1700 euro.

 

② Draadloos alarmsysteem

Kies je voor een draadloos systeem, dan is dit wel gemakkelijker uit te breiden achteraf. Ook de installatie verloopt hier gewoonlijk sneller en vlotter omdat er weinig of geen breekwerk bij komt kijken. De onderdelen van het systeem functioneren en communiceren meestal aan de hand van radiogolven en batterijen. Ook connectie met een wifi-verbinding is mogelijk. Een elektriciteitsaansluiting is dus overbodig.

Wel bestaat het risico dat andere toestellen, die dezelfde frequentie hebben, voor storingen in het systeem zorgen. Er bestaan tegenwoordig weliswaar ook alarmsystemen met een dubbele frequentie, zodat je dit kan voorkomen. Wanneer je met een wifi-connectie werkt, ben je eveneens afhankelijk van de kwaliteit hiervan. Lees meer over een draadloze alarmsystemen in dit artikel.

⇒ Prijzen: tussen 750 en 1200 euro. 

 

③ Hybride alarmsysteem

Tot slot zijn er ook nog hybride alarmsystemen, die in feite een bekabeld en draadloos systeem combineren. Het komt er op neer dat de installatie grotendeels met kabels verbonden is, maar deze kunnen probleemloos worden uitgebreid met draadloze onderdelen op batterijen. Op die manier kan je de alarminstallatie door de jaren heen aanvullen naargelang je wensen en noden. Een klein minpuntje is dat er niet zo een gevarieerd aanbod aan modellen beschikbaar is.

⇒ Prijzen: ca. 1000 euro. 

 

Wil je een alarmsysteem kopen en plaatsen? Hiervoor doe je best beroep op een erkend installateur. Via onze offerteservice kan je gratis én vrijblijvend offertes op maat ontvangen van verschillende professionals in jouw regio. Op die manier kan je eenvoudig prijzen vergelijken! Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

alarmsystemen prijzen

 

Een standaard of uitgebreid alarmsysteem kiezen

Wanneer je een alarmsysteem wil aanschaffen, is het belangrijk om weten dat er veel verschillende functie-opties zijn. Welk model je best kiest, hangt in de eerste plaats af van je persoonlijke prioriteiten en voorkeuren. Zo zijn er basis alarmsystemen die enkel de noodzakelijke functies bevatten om je huis mee te beveiligen. Deze beschikken doorgaans over een sirene, centraal bedieningspaneel en sensoren voor de ramen en deuren.

Mag het allemaal wat meer zijn? Dan kun je opteren voor een geavanceerd systeem met één of meerdere extra opties naar keuze. De volgende uitbreidingsmogelijkheden zijn het overwegen waard:

 

 • Rook- en CO-melders

Een alarminstallatie kan méér zijn dan louter inbraakpreventie. Zo is het ook mogelijk om rook- en CO- melders aan de installatie en een meldcentrale te koppelen. Er zal dan een sirene afgaan bij brand en je wordt, ook bij afwezigheid, verwittigd.

 • Verbinding met een alarmcentrale

Wanneer het alarm afgaat, wordt er automatisch een signaal verstuurd naar een alarmcentrale in de buurt. Aansluitend zullen de hulpdiensten verwittigd worden en een kijkje komen nemen bij jouw woning.

 • Afstandsbediening

Een afstandsbediening verhoogt het gebruiksgemak van je alarminstallatie. Zo kan je het alarm altijd en overal in huis van op afstand bedienen.

 • Buitensirene

Naast een binnensirene, is ook een buitensirene zeer handig. Indien je niet thuis bent, kunnen de buren je zo op de hoogte brengen. Bovendien werkt het ook als extra afschrikmiddel én verhoogt het de waakzaamheid bij buren.

 • Aansluiting op domoticasysteem

Heb je een domoticasysteem in huis? Er bestaan heel wat alarmmodellen die je perfect in dat systeem kan integreren. Zo kan je via één centraal systeem de verwarming, alarminstallatie, verlichting,… controleren.

 • Communicatiekiezer

Via een communicatiekiezer wordt een melding verstuurd naar een meldkamer of naar personen wiens nummer door jou zijn ingegeven.

 • Camerabewaking en bewegingsmelders

Veel mensen kiezen er ook voor om een camera te koppelen aan hun alarminstallatie. Zo kan je steeds nagaan wat zich buitenaf afspeelt én het helpt om inbrekers te identificeren. Lees meer over een alarmsysteem met camera.

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs