Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.nl Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.nl

Camerabewaking binnen

Wil je inbrekers afschrikken of je huisdieren in de gaten houden als je niet thuis bent? Dan is camerabewaking binnen een uitstekend idee. Op die manier ga je altijd met een fijn gevoel weg van huis. Wat zijn de verschillende mogelijkheden van binnencamera’s? Hoeveel kosten ze? Zijn ze zelf te installeren of heb je dan een professional nodig? We leggen het je allemaal uit in dit artikel!

Ga snel naar:
Uitvoeringen camerabewaking binnen
Prijzen camerabewaking binnen
Belangrijke aandachtspunten
Zelf plaatsen of expert inschakelen?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor camerabewaking binnen?

Camerabewaking binnenshuis is fijn voor thuis én op je kantoor. Zo schrikt het inbrekers af, maar zijn er daarnaast nog meer voordelen. Een overzicht:

 • Met een veilig gevoel op pad: met een camerasysteem kan je op elk moment je huis of kantoor met een fijn gevoel achterlaten. Je weet namelijk dat het ongewenste bezoekers afschrikt, maar ook dat je beelden hebt als inbrekers tóch een poging doen.
 • Huisdieren in de gaten houden: je huisdieren alleen thuislaten, is niet altijd even makkelijk. Met camerabewaking binnen kan je ze altijd in de gaten houden. Op die manier weet je hoe je huisdier zich gedraagt als je een keer niet thuis bent.
 • Bewijsmateriaal bij inbraak: heeft de camerabewaking binnen de inbrekers niet tegengehouden? Dan heb je in ieder geval wel bewijs! Zo kan je de beelden van de inbraak laten zien aan de politie, zodat ze de daders makkelijker kunnen opsporen.

Wil je graag meer informatie over camerabewaking binnen? Dan kan je altijd advies vragen aan een van onze professionals. Ontvang hier vrijblijvend offertes van vakmensen in je buurt!

camerabewaking binnen installateur

 

Uitvoeringen camerabewaking binnen

Binnencamera’s kennen heel wat uitvoeringen en functies. Zo kies je mogelijk tussen verschillende soorten camera’s, bekabeling, opslagsystemen, … Hieronder wat meer uitleg:

 

1. Soort camerabewaking binnen

Er zijn 2 categorieën camera’s waaruit je kan kiezen: analoge en digitale binnencamera’s. We bespreken hieronder de verschillen:

 • Analoge binnencamera: analoge binnencamera’s zijn erg betaalbaar en eenvoudig te installeren. Je sluit ze met een kabel aan op een recorder die hier digitale beelden van maakt. Alleen is het wel een verouderd systeem met een lagere beeldkwaliteit.
 • Digitale binnencamera: digitale camera’s zijn duurder, maar dan heb je wel een betere beeldkwaliteit. Ze werken via het internet, waardoor je overal toegang hebt tot de beelden. Zowel een bekabeld als draadloos systeem is hierbij mogelijk.

 

2. Bekabelde of draadloze camerabewaking binnen?

Analoge camera’s zijn hoe dan ook bekabeld. Digitale camera’s kunnen echter bekabeld óf draadloos werken. Een kort overzicht:

 • Camerabewaking binnen met bekabeling: het grootste voordeel van een bekabeld camerasysteem is dat je niet jaarlijks batterijen hoeft te vervangen. Bovendien ben je zeker van een stabiele internetverbinding. Daartegenover staat wel dat de plaatsing van een bekabeld systeem wat meer werk kost.
 • Draadloze camerabewaking binnen: draadloze binnencamera’s zijn zó geïnstalleerd en opnieuw verplaatst indien nodig. Het systeem vereist namelijk geen kap- of breekwerken en je kan op afstand de beelden bekijken op je laptop, tablet of telefoon.

 

3. Opslag van camerabeelden

Bij de meeste systemen kan je live de camerabeelden bekijken. Echter zijn er nu ook al heel wat binnencamera’s op de markt die beelden opslaan, zodat je ze later nog kan bekijken. Bij digitale camera’s kan je de beelden bewaren in de cloud en ze overal bekijken zolang je toegang tot het internet hebt. Daarnaast kan je eventueel voor een geheugenkaart kiezen. Daarvoor heb je geen internetverbinding nodig.

 

4. Voeding van binnencamera

Sommige binnencamera’s werken alleen op netstroom. Daardoor kan het systeem in principe niet zonder stroom komen te zitten. Daarnaast kan je ze ook aansluiten op een netwerkkabel, die voor zowel stroom als een internetverbinding zorgt. Bij draadloze camerabewaking zorgt juist een batterij voor de voeding. Die moet je dan elk jaar vervangen.

 

5. Extra functies

Er bestaan veel extra functies voor binnencamera’s. Wil je bv. ook in het donker kwalitatieve beelden maken? Kies dan voor een systeem met infrarood. Bovendien bestaan er ook camera’s met specifieke software voor gezichtsherkenning, indringdetectie, … Je kan zelfs bepaalde acties programmeren. Zo kan je bv. schrikverlichting laten aansteken zodra je camera beweging opvangt.

 

Prijzen camerabewaking binnen

Hoeveel betaal je voor camerabewaking binnenshuis? Dat hangt af van meerdere factoren. Zo hebben het type camera en het aantal extra functies een invloed op de uiteindelijke kostprijs. Hieronder maken we onderscheid tussen de prijs van camerabewaking zelf plaatsen en laten plaatsen:

 

1. Prijs camerabewaking zelf plaatsen

Camerabewaking binnen zelf plaatsen, is logischerwijs goedkoper dan wanneer je het laat doen door een expert. Er zijn al goedkope modellen te vinden vanaf € 30 (incl. btw & excl. plaatsing). Let wel op: niet elke camera werkt even goed. Soms is goedkoop dus duurkoop.

TIP: ben je op zoek naar een betrouwbare binnencamera voor in je huis? Je vindt ons aanbod aan kwalitatieve modellen in onze webshop.

 

2. Prijs camerabewaking laten plaatsen

Wil je 100% zeker zijn van een correcte installatie van je camerabewaking binnenhuis? Vertrouw dan op een expert. Voor een degelijke beveiligingscamera geïnstalleerd door een professional mag je rekenen op een prijs van € 300 à 1.600 (excl. btw & incl. plaatsing). Uiteraard hangen de exacte kosten af van het gekozen model, hoeveel camera’s je nodig hebt, hoe veel tijd de installatie kost, …

LET OP: dit bedrag is maar een richtprijs. De uiteindelijke kostprijs kan dus nog verschillen. Wil je graag een specifiek prijsvoorstel voor camerabewaking bij jou thuis? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij gecertificeerde professionals in je buurt. Start hier je aanvraag!

 

camerabewaking binnen

 

Belangrijke aandachtspunten

Wil je graag camerabewaking binnen laten installeren? Hou dan de volgende aandachtspunten in je achterhoofd. Hieronder hebben we er alvast een paar opgesomd:

 • Locatie: wat is de beste locatie om camerabewaking binnen te plaatsen? De meeste mensen kiezen ervoor om een camera in een hoek te plaatsen in de buurt van een veelgebruikte ingang. Maar je kan het toestel ook richten op specifieke spullen in je huis.
 • Privacy: ook met binnencamera’s moet je rekening houden met de privacywet. Als je binnencamera naar buiten gericht staat, mag je namelijk geen straatbeeld filmen. Verder is het niet verplicht om camerabewaking binnen te melden.
 • Beweging: naast alle extra functies kan je ook kiezen tussen een vaste of bewegende camera. Als je je huisdieren echter in de gaten wil houden, kan het wel handig zijn om een camera te installeren die kan draaien. Op die manier heb je alle hoeken van de ruimte in beeld.
 • Audio: bij hedendaagse camerasystemen is ook geluid een optie. Bij two way audio zit een microfoon en een speaker ingebouwd in het toestel. Op die manier kan je inbrekers horen én afschrikken door met hen te praten.
 • Compleet alarmsysteem: alleen een beveiligingscamera kan inbrekers al afschrikken. Toch zijn er nog veel andere mogelijkheden om ongewenste bezoekers nóg effectiever tegen te gaan. Je kan dan een volledig alarmsysteem kopen, waardoor je meteen bent gewaarschuwd bij pogingen tot inbraak.

 

Zelf plaatsen of expert inschakelen?

Een draadloze camera kan je zelf installeren, zolang je genoeg kennis hebt en handig bent. Wil je echter een bekabeld systeem of een complexere installatie? Dan schakel je eerder een specialist in. Hieronder vind je enkele voordelen:

 • Advies op maat: een expert luistert naar jouw persoonlijke wensen. Bovendien analyseert die ook de mogelijke kans op inbraak en/of vandalisme. Op basis daarvan krijg jij advies over camerabewaking binnen. Zo maak je altijd een weloverwogen keuze.
 • Kwalitatief camerasysteem: een specialist werkt alleen met hoogwaardige camerasystemen. Zo ben je 100% zeker van kwalitatieve camerabewaking binnen. Bovendien profiteer je dan ook van een camerasysteem met een langere levensduur.
 • Correcte en efficiënte plaatsing: een installateur heeft ervaring met het plaatsen van camerabewaking binnenshuis en doet dat dan ook altijd zoals het hoort. Daarbij houdt die rekening met de gewenste locatie van de camera’s, de juiste hoogte, de beste hoek, …

 

TIP: laat je camerabewaking binnen plaatsen door een professional!

In sommige gevallen kan je ervoor kiezen om zelf je camerabewaking binnen te installeren. Toch heeft een professional inschakelen tal van voordelen. Zo profiteer je van advies op maat, een correcte plaatsing en een kwalitatief bewakingssysteem. Wil je zeker zijn van een eerlijke prijs? Vergelijk dan meerdere offertes van minstens 2 à 3 vakmensen.

Op zoek naar installateurs om camerabewaking binnen te plaatsen? Dan kan je vrijblijvend offertes aanvragen via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs