Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.nl Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.nl

Bedraad alarmsysteem

Zoek je een alarminstallatie om je woning te beveiligen? Dan kan je kiezen tussen een draadloos of bedraad alarmsysteem. Draadloze installaties zijn steeds populairder, maar ook bekabelde systemen blijven een veel gekozen optie. Hoeveel kost een bedraad alarmsysteem en wat zijn de belangrijkste voordelen ten opzichte van een draadloos systeem? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Voordelen bedraad alarmsysteem
Prijzen bekabelde inbraakbeveiliging
Draadloos of bedraad alarmsysteem?
FAQ bedraad alarmsysteem
Offertes aanvragen

 

 

Waarom een bekabelde alarminstallatie?

Bedrade alarmsystemen zijn ondanks de populariteit van draadloze installaties nog altijd relevant. Bedrijven en particulieren kiezen voor bekabelde systemen vanwege het gebruiksgemak, de reikwijdte en de betrouwbaarheid van deze systemen. In sommige gevallen is het zelfs verplicht om een bekabelde alarminstallatie aan te schaffen, aangezien deze minder gevoelig zijn voor storingen.

bekabeld alarmsysteem

 

Bedraad alarmsysteem: voor- en nadelen

Waarom zou je nu precies kiezen voor een bekabeld alarmsysteem? Hieronder vind je een overzicht van de diverse voor- en nadelen:

 

Voordelen bedraad alarmsysteem

Er zijn meerdere redenen om voor een bedraad alarmsysteem te kiezen. Hieronder de belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Betrouwbaar: bedrade alarmsystemen zijn zeer betrouwbaar door de directe verbinding met de stroomvoorziening. Storingen komen hierdoor weinig voor.
 • Groot bereik: door de bekabeling zijn grote afstanden gemakkelijk te overbruggen. Dit is vooral belangrijk voor ruime woningen, winkelcentra of bedrijfspanden.
 • Goedkope onderdelen: het plaatsen van een bekabeld systeem is moeilijk en duurt vaak lang, maar eventuele reparaties kosten minder door de goedkopere componenten.
 • Geringe onderhoudskosten: het is niet nodig om batterijen te vervangen bij een bekabeld alarmsysteem omdat je met een permanente stroomvoorziening zit.

 

Nadelen bekabeld alarmsysteem

Naast de bovenstaande voordelen zijn er ook nadelen gekoppeld aan bekabelde systemen. Dat zijn:

 • Sloop- & breekwerken: een bedraad alarmsysteem bestaat uit meerdere kabels die de verschillende modules met elkaar verbinden. Hierdoor zijn sloop- en breekwerken niet uitgesloten. Het is dus voornamelijk een goede keuze bij kleinere panden of grote renovatiewerken.
 • Hogere installatiekosten: er kruipt best wat tijd in het aanleggen en wegwerken van de kabels. Doordat het plaatsen van een bedraad alarmsysteem arbeidsintensiever is, zal de installatie duurder zijn dan bij een draadloos systeem.

TIP: geïnteresseerd in een bekabelde alarminstallatie? Schakel dan een vakman in voor advies en prijzen op maat! Vergelijk voorstellen van specialisten actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Prijzen bekabelde inbraakbeveiliging

De prijs voor een bedraad alarmsysteem hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de oppervlakte van het pand, het aantal verdiepingen die het systeem moet overbruggen, de functionaliteiten van je alarmsysteem,… Over het algemeen kan je onderscheid maken tussen 2 pakketten:

1. Standaardpakket bekabelde alarminstallatie

Een standaardpakket bekabelde inbraakbeveiliging bestaat doorgaans uit een centraal bedieningspaneel, meerdere sensoren en een sirene. Wanneer de raam- en deursensoren een verdachte beweging detecteren, gaat de sirene af. Een standaard bedraad alarmsysteem vormt de basis voor een veilige woning of goed bewaakt bedrijfspand.

Richtprijs: vanaf € 1.200 (incl. plaatsing, excl. btw)

 

2. Uitbreidingspakket bekabelde alarminstallatie

En standaard alarminstallatie kan je naar wens personaliseren om de werking te optimaliseren. Denk hierbij aan uitbreidingen zoals buitensirenes, afstandsbedieningen, sms-functies, rookmelders, camerabewaking,… Deze aanvullende functies staan garant voor een optimale beveiliging van je woning, kantoor, magazijn of bedrijfspand!

Richtprijs: € 1.700 – 2.300 (incl. plaatsing, excl. btw)

LET OP: bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. Deze variëren van installateur tot installateur en verschillen op basis van de grootte van je pand, de diverse opties en uitbreidingen,… Geïnteresseerd in een bekabeld alarmsysteem? Vind de juiste vakman voor jouw project met onze offerteservice.

 

Vertrouw op het advies van een installateur!

Ben je op zoek naar een goedkoop en simpel bedraad alarmsysteem? Of wil je liever een bedraad alarmsysteem met app? Vertrouw dan op het advies van een installateur. Na een uitgebreide inspectie beslist hij samen met jou hoe je bekabeld alarmsysteem eruit moet komen te zien. Zo bekom je een gepersonaliseerd bewakingssysteem dat helemaal is aangepast aan jouw situatie!

Bedraad alarmsysteem kopen? Kom in contact met een professional uit jouw regio via onze offertedienst. Start hier je aanvraag.

 

bedraad alarmsysteem

Draadloos vs bedraad alarmsysteem: vergelijking

Twijfel je nog tussen bedrade en draadloze alarmsystemen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen van beide soorten alarmsystemen:

Bedraad alarmsysteemDraadloos alarmsysteem
BetrouwbaarOveral te plaatsen
Grote reikwijdte Goedkope installatie
Goedkope materialenMogelijkheid tot aansluiting op alarmcentrale
Weinig periodiek onderhoudGebruiksvriendelijk

TIP: Wat je uiteindelijk kiest, hangt af van jouw individuele situatie en specifieke vereisten. Schakel daarom een vakman in voor deskundig advies op maat. Met onze offerteservice vergelijk je gratis en vrijblijvend 2 á 3 erkende installateurs actief in jouw buurt. Interesse? Start dan hier je aanvraag!

 

 

FAQ bedraad alarmsysteem


 • Wat zijn de financiële voordelen van een bedraad alarmsysteem?
  Als woningeigenaar kan je mogelijk tussen de 5 en 15% korting krijgen op je inboedelverzekering als je huis voldoet aan het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen). Check voor meer informatie de polis van je verzekeraar.

 • Heb ik een abonnement bij een meldkamer nodig?
  Wil je dat een melding van je alarm wordt opgevolgd door de politie? Dan heb je een abonnement nodig bij een meldkamer. Zij maken een professionele analyse van de melding en schakelen meteen de hulpdiensten in. Hiervoor betaal je een extra maandelijks bedrag.

 • Wat zegt de wet over het gebruik van beveiligingscamera’s?

  De volgende regels zijn van kracht in Nederland:

  • Maak je gebruik van bewakingscamera’s? Dan moet je dit duidelijk kenbaar maken, bv. met een sticker op je ramen of een bordje bij de voordeur.
  • Je mag de opgenomen beelden maximaal 4 weken bewaren.
  • Opgenomen beelden mogen niet beschikbaar zijn voor derden.
  • Je mag alleen bewakingscamera’s gebruiken voor de beveiliging van je persoonlijke eigendommen.
  • Je mag geen beelden opnemen die de privacy schenden van mensen, dieren of goederen.
  • Een deel van de stoep of straat mag enkel in beeld zijn wanneer het niet anders kan.

   

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs