Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.nl Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.nl

Alarmsysteem met camera

Een alarmsysteem met camera beschermt je woning, winkel of bedrijf doeltreffend tegen inbrekers en vandalen. Het geloei van een sirene schrikt enorm af en de camera houdt je op de hoogte van wat er gebeurt, waar je ook bent. Uit welke verschillende systemen kan je kiezen en hoeveel kosten ze ongeveer? Hoe zit het met de wetgeving? We zetten het allemaal op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Kosten alarmsysteem met camera
Zelf plaatsen of laten plaatsen?
Wat met de wetgeving?
Vraag gratis je offertes aan

 

Waarom een alarmsysteem met camera plaatsen?

Een standaard alarmsysteem bestaat uit een bedieningspaneel, bewegings- of contactsensoren aan ramen en deuren en een sirene (binnen en/of buiten). Je kan het alarm ook koppelen aan 1 of meerdere camera’s. Zo’n alarmsysteem met camera heeft de volgende voordelen:

 • Goede inbraakbeveiliging en groter veiligheidsgevoel: zowel binnen- als buitenshuis voorkomt een alarmsysteem met camera doeltreffend diefstal, vandalisme, … Zo’n beveiligingscamera met alarm zorgt ook voor een gerust gemoed als je je woning of pand verlaat.
 • Grotere pakkans van dieven en vandalen: dankzij camerabeelden heeft de politie een veel grotere kans om inbrekers en vandalen op te sporen en te identificeren.
 • Beelden live en vanop afstand bekijken: zonder een camera weet je bij een alarmmelding niet wat er in je woning, horecazaak, winkel, … gebeurt. Door te kiezen voor een compleet alarmsysteem met camera heb je wel altijd live videobeelden die je kan bekijken op je smartphone, tablet, …
 • Mogelijke uitbreidingen: de functies van een camera alarmsysteem kan je volledig op maat laten samenstellen. Naast het basissysteem kan je ook kiezen voor uitbreidingen als CO- of rookdetectie, besturing via een gsm-applicatie, …

Een alarmsysteem met camera is een goede keuze voor: winkels, horecazaken, bedrijven met veel werknemers, … Maar ook in je woning heeft een camera met alarm een grote meerwaarde. Je kan o.a. kiezen voor een Ajax alarm camera en ook Verisure, Jablotron, HikVision, … zijn bekende merken.

alarmsysteem met camera

 

Mogelijke uitvoeringen van een alarmsysteem met camera

Er zijn verschillende alarmsystemen met camera op de markt. Welke uitvoering het best past bij jouw situatie en wensen? Daarvoor vraag je best advies op maat aan een gespecialiseerde installateur. Je kan alvast verschillende keuzes maken op vlak van:

 

1. Bekabeld of draadloos?

Je kan kiezen voor zowel een bekabeld als een draadloos alarmsysteem met camera. Beide opties op een rij:

 • Draadloos alarmsysteem met camera: de componenten van deze camera met alarm communiceren via een draadloze verbinding. Er zijn dus geen breekwerken nodig. Een draadloos systeem is ook eenvoudig uit te breiden met extra detectoren of raam- en deursensoren, een CO-melder, …
 • Bekabeld alarmsysteem met camera: de bekabeling garandeert een betrouwbare verbinding. Het nadeel is dat er breekwerken bij komen kijken. Hierdoor kunnen de installatiekosten oplopen. Een bekabeld systeem is dan ook vooral aangeraden bij nieuwbouwprojecten of grotere renovaties.

 

2. Binnen en/of buiten?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je alarmsysteem met camera te installeren. Je kan kiezen voor een alarmsysteem in huis met camera, maar ook extra sensoren en een alarmsysteem met buitencamera’s zijn mogelijk:

 • Alarmsysteem met camera voor binnen: bij dit systeem staan 1 of meerdere camera’s op een centrale plaats in je woning, zoals de inkomhal. Als de camera iets onregelmatigs opmerkt, krijg je een waarschuwingsmelding op je telefoon of tablet. Je kan meteen een applicatie openen om te checken wat er precies gebeurt.
 • Alarmsysteem met camera voor binnen én buiten: deze systemen bestaan ook uit 1 of meerdere camera’s die je oprit, omheining, … in de gaten houden. Bewegingssensoren met buitencamera’s merken snel en efficiënt ongewenst bezoek op. Detecteren ze iets verdachts? Dan neemt de alarm camera buiten de beelden op.

 

3. 24/7 beelden maken of niet?

Er zijn alarmsystemen met camera die 24/7 filmen, maar ook systemen die enkel beelden maken bij verdachte activiteit. Afhankelijk van het systeem kan je de beelden live bekijken via een applicatie op je smartphone of tablet. Ze worden veilig opgeslagen in de cloud of op een geheugenkaart (SD). Ook bij eventuele netwerkproblemen slaat de camera de beelden nog op. Deze kan je in de meeste gevallen gratis downloaden. Heb je de beelden niet nodig? Dan worden ze na een aantal dagen automatisch gewist.

 

4. Welke extra opties?

Een alarmsysteem met camera kan je uitbreiden met tal van extra opties. Zo kan je je beveiligingssysteem volledig optimaliseren naargelang je eigen noden:

 • Optionele basisfuncties: je kan gaan voor camera’s die overschakelen op nachtzicht als de avond valt, melders voor CO- en rookontwikkeling, …
 • Meldkamer of sms-bericht: je kan ervoor kiezen om je installatie aan te sluiten op een meldkamer die meteen de brandweer of politie verwittigt (met abonnement). Een alarmsysteem met camera zonder abonnement stuurt een telefonisch waarschuwingsbericht bij een alarmmelding.
 • Bijkomende gespecialiseerde software: voor grote bedrijven of handelszaken kan je de installatie flink uitbreiden met aangepaste software die focust op voertuig- en gezichtsherkenning, warmtedetectie, de mogelijkheid om het aantal aanwezige personen in het pand te tellen, …
 • Koppelen aan domotica: je alarmsysteem met camera kan je zonder problemen aansluiten op je domoticasysteem. Dit heeft als voordeel dat je het alarm kan bedienen via het bedieningspaneel van je domotica-installatie, dat je het alarm vanop een afstand kan in- en uitschakelen, …

 

Welk alarmsysteem met camera kies ik best?

De keuze voor een alarmsysteem met camerabewaking hangt volledig af van je persoonlijke noden, wensen en budget. Wil je enkel beweging binnenshuis of ook buitenshuis registreren? Ga je voor een bekabeld of draadloos alarmsysteem met camera? Gaat het om een systeem voor je woning of voor een winkel, bedrijf, …? Een professionele installateur geeft je graag advies over alle mogelijkheden op jouw maat.

Zeker zijn van de juiste keuze? Je vraagt best voorstellen aan bij verschillende installateurs. Zo kan je de aanbevolen alarmsystemen, de mogelijke extra opties en natuurlijk ook de kosten gericht vergelijken. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende professionals actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Kosten alarmsysteem met camera

Wat zijn de kosten voor een compleet alarmsysteem met camera? Dat hangt af van de volgende factoren: de oppervlakte van het pand, het soort bewakingscamera, het type alarmsysteem (bekabeld of draadloos), de extra opties, het aantal sensoren en camera’s, … Enkele richtprijzen op een rij:

 • Kosten draadloos alarmsysteem met camera: € 800 à 1.300 (excl. btw en incl. montage)
 • Kosten bekabeld alarmsysteem met camera: € 1.300 à 1.900 (excl. btw en incl. montage)

Benieuwd naar de exacte kosten voor jouw alarmsysteem met camera? Dan raden we je aan verschillende installateurs te contacteren. Zo ontvang je meerdere offertes op maat en kan je gericht adviezen, prijzen, werkwijzen, … vergelijken. Dit helpt je bij het maken van een doordachte keuze. Start hier je aanvraag.

 

draadloos alarmsysteem met camera

Alarmsysteem met camera zelf plaatsen of laten plaatsen?

De plaatsing van een alarmsysteem met camera is specialistenwerk en vergt de nodige expertise en ervaring. Door een professional in te schakelen, kan je rekenen op…

 • Advies op maat: een installateur inspecteert eerst grondig je woning, winkel, … om je een alarmsysteem met camera op maat voor te stellen. Dankzij dat gerichte advies ben je zeker van een systeem dat volledig beantwoordt aan je behoeften.
 • Kwalitatief alarmsysteem met camera: er is een uitgebreide waaier aan camera- en alarminstallaties op de markt. Een ervaren installateur selecteert de beste en meest betrouwbare systemen voor je woning, bedrijf of winkel voor een optimale bescherming.
 • Correcte & vlotte plaatsing: een professional plaatst je camera met alarm correct en met veel precisie (grondige afstelling, uitgebreide test, …). Bovendien geeft hij je een deskundige, heldere uitleg over de besturing en de verschillende functies.
 • Conform de wetgeving: je mag niet zomaar een alarmsysteem met camera plaatsen. Door samen te werken met een gespecialiseerde installateur ben je zeker dat je beveiligingssysteem volledig voldoet aan de huidige wetgeving.

BELANGRIJK: de expertise van een professioneel installateur is cruciaal voor een kwalitatieve plaatsing en betrouwbare werking van je alarmsysteem met camera. Ontvang gratis offertes op maat.

 

Wetgeving voor alarmsysteem met camera

Als je camerabewaking laat plaatsen, moet je je houden aan enkele wettelijke bepalingen.

 

Wetgeving camerabewaking woning

Laat je als particulier buitencamera’s plaatsen? Dan ben je gebonden aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Concreet moet je…

 • de camerabewaking strategisch ophangen zodat toevallige voorbijgangers op de baan en de bezittingen van je buren niet in beeld komen. Lukt dat niet, dan kan je gezichten blurren of de beelden maar korte tijd bewaren (24 uur). Je mag dus alleen eigen bezittingen filmen.
 • bezoekers op de hoogte brengen van het cameratoezicht via een bordje. Heb je een videodeurbel? Laat je bezoekers ook dán weten dat ze worden gefilmd.

 

Wetgeving camerabewaking bedrijven

Voor bedrijven en handelszaken geldt de regel dat de privacy van werknemers en bezoekers beschermd moet blijven (zijn ook gebonden aan de AVG). Concreet moet de camerabewaking in een bedrijf…

 • doelmatig en de enige oplossing zijn: er moet een goede reden zijn voor het cameratoezicht. Bijvoorbeeld het verhinderen van diefstal of het beschermen van bezoekers en werknemers. Bestaan er alternatieven voor cameratoezicht? Dan moeten die eerst benut worden. Ook mag camerabewaking alleen worden toegepast als onderdeel van een totaalpakket.
 • onderworpen worden aan een privacytoets: een goede balans tussen de belangen van de werkgever en die van werknemers en bezoekers is belangrijk. De ondernemingsraad moet ook zijn goedkeuring geven over het cameratoezicht.

 

Wettelijk in orde zijn? Schakel een professionele installateur in!

Om er zeker van te zijn dat je wettelijk in orde bent met je installatie, schakel je best een erkend installateur in. Deze is op de hoogte van de regelgeving en weet precies waarmee hij rekening moet houden bij de installatie.

Professionele installateur nodig? Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang gratis offertes op maat van gecertificeerde firma’s actief in je buurt.

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs