Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.nl Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.nl

Camerabewaking thuis

Veel mensen kiezen vandaag thuis voor camerabewaking om hun woning extra te beveiligen. Bij het kiezen van camerabeveiliging is het belangrijk om steeds rekening te houden met je eigen noden en verwachtingen. In dit artikel vind je meer informatie over camerabeveiliging bij je thuis, de pakketten, uitbreidingsmogelijkheden en prijzen.

Gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen voor camerabewaking thuis kan via de offertepagina.

 

analoge bewakingscamera kopen Analoog of digitaal?

Vroeger was analoge camerabeveiliging de standaard, maar er zijn tegenwoordig heel wat digitale camera’s die scherpere beelden leveren. Hoewel analoge camerabewaking nog bestaat, bijvoorbeeld onder de vorm van de HDCVI camera, die wel beelden in HD kan maken, kiezen veel mensen vandaag eerder voor digitale camera beveiliging thuis. Voorbeelden hiervan zijn de HD SDI camera en de IP camera (Internet Protocol camera).

Een IP camera heeft een netwerkaansluiting, die op een computernetwerk kan functioneren. Deze digitale bewakingscamera heeft een uitstekende resolutie, waardoor je camerabeelden van een erg goede kwaliteit zijn. De beelden die de camerabewaking registreert, worden vervolgens doorgestuurd via netwerk bekabeling (UTP) of draadloos via WiFi.

 

Draadloze camerabeveiliging of met kabel?

Bij een HD SDI worden de beelden in HD via een zogenaamde coaxkabel verzonden. Bij een ip camera, die aangesloten wordt op het internet, kan je kiezen voor een draadloze of bekabelde aansluiting. Draadloze camerabewaking is erg handig want je hoeft geen breekwerken uit te voeren om bekabeling te voorzien. Heel wat mensen kiezen vandaag dan ook vaak voor draadloze camerabeveiliging. Toch zijn er voor- en nadelen die je best in overweging neemt alvorens een keuze te maken.

 

ip camera plaatsen Voordelen van draadloze camerabewaking thuis

– Draadloze camera’s zijn vaak goedkoper dan de bekabelde variant.

– Aangezien er geen bekabeling vereist is, hoef je geen kap- of breekwerken uit te voeren.

– Draadloze camera’s kan je snel en eenvoudig monteren.

– Je kan de camera’s makkelijk verplaatsen.

– Talloze merken die draadloze IP camera’s aanbieden, voorzien ook een app. Zo kan je de beelden ook bekijken via je smartphone, tablet of computer. Dat is erg handig als je zelf niet ter plaatse bent.

 

draadloze camerabeveiliging Nadelen van draadloze camerabeveiliging

– Je bent afhankelijk van de kwaliteit van je draadloze internetverbinding.

– Onderbrekingen of een slechte verbinding hebben ook een invloed op de camerabeelden die je ontvangt.

– Een draadloos netwerk kan bij onvoldoende beveiliging gemanipuleerd worden door buitenstaanders.

 

Meer info over de verschillende modellen IP camera’s en prijzen vind je in dit artikel.

 

Camerabewaking thuis prijs

De prijzen voor een enkelvoudige digitale camera beginnen bij ongeveer 100 euro. Dat is de prijs voor de camera zelf. Het is ook een goed idee om te investeren in opnameapparatuur. Daarom wordt vaak aangeraden om meteen ook een recorder aan te schaffen. Afhankelijk van de software, opslagcapaciteit en de camera waarvoor de recorder bedoeld is, betaal je hiervoor al snel gemiddeld 200 euro.

Je doet best een beroep op een professionele beveiligingsadviseur voor de installatie van de camera’s. Hij houdt rekening met je wensen en zorgt ervoor dat de installatie van de camerabeveiliging bij je thuis vlekkeloos verloopt. Zo loop je minder risico op slecht werkende of kwetsbare apparatuur. Plaatsingskosten schommelen meestal tussen de 175 en 225 euro.

De startprijs voor de installatie van een pakket met 1 digitale camera, recorder en eventuele accessoires ligt dus rond 500 euro.

Overweeg je camerabewaking voor thuis of voor je bedrijf? Maak dan nu gebruik van onze online offertedienst en ontvang voorstellen op maat van een erkende installateurs. Prijzen, advies, camerabewakingssystemen en merken vergelijken was nog nooit zo makkelijk. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

camerabewaking thuis

 

Camerabewaking thuis op jouw maat

Wanneer je kiest voor camerabewaking, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Heb ik enkel een camera nodig voor controle, of wil ik de beelden ook kunnen opslaan? Wil ik een of meerdere camera’s installeren? Voor welke uitbreidingsmogelijkheden kies ik? Hieronder overlopen we alvast enkele aandachtspunten.

 

1) Aantal camera’s

Een eerste belangrijke keuze die je moet maken is het aantal camera’s dat je gaat plaatsen. Denk hierbij ook aan de plekken rond je woning die je in de gaten wil kunnen houden. Een vakman kan je steeds advies geven over aangewezen plaatsen om camera’s te installeren.

 

2) Opnamemogelijkheden

Er zijn manieren om de beelden permanent op te nemen, maar je kan beelden ook alleen bij bewegingsdetectie opslaan. Bij HD SDI camera’s worden de beelden meestal opgeslagen via een Digital Video Recorder.

Voor de opslag van de beelden van ip camera’s zijn er veel mogelijkheden. Je kan ze bijvoorbeeld meteen op je computer opslaan. Dit is handig omdat je geen extra apparatuur nodig hebt, maar de computer moet dan wel de hele tijd ingeschakeld blijven. Een andere mogelijkheid is een SD-kaart. Bij ip camera’s wordt voor de opslag van de beelden ook vaak gekozen voor een externe harde schijf met internetverbinding, een NVR (Network Video Recorder) of NAS (Network Attached Storage) station.

 

3) Kwaliteit van de beelden

De gewenste kwaliteit van de beelden zal natuurlijk ook een invloed hebben op de kosten. Hierbij is de resolutie een aandachtspunt. Verder moet de kwaliteit van de beelden ook in het donker nog van voldoende kwaliteit zijn. Daarom kan je kiezen voor camera’s met nachtzicht. Sommige camera’s kan je trouwens vanop afstand draaien zodat je met één camera op verschillende plaatsen kan focussen.

Hou er rekening mee dat deze uitbreidingen extra kosten met zich zullen meebrengen.

 

Camerabewaking zelf installeren

Zelf digitale camerabewaking thuis installeren is mits enige technische kennis zeker mogelijk. Vaak is het gewoon kwestie van de kabels juist aan te sluiten en de camera in het stopcontact te steken en deze op een plaats naar wens te bevestigen.

Een ip camera kan ook van een voeding voorzien met behulp van een netwerkkabel (Power over Ethernet). Deze kabel zorgt dan voor de stroomvoorziening én de internetverbinding. Kies je voor een draadloze ip camera, dan moet je deze aansluiten op je wifi-netwerk.

Bekijk hier het aanbod bewakingscamera’s in de webshop.

 

Camerabewaking thuis wetgeving

Het spreekt voor zich dat het plaatsen van camerabewaking thuis gebonden is aan enkele regels. De belangrijkste regel is dat het enkel toegelaten is om je eigen bezittingen te filmen. Je mag als particulier dus ook geen camera’s installeren op openbare plaatsen of het huis of de tuin van je buren filmen. Wil je bijvoorbeeld je oprit in de gaten kunnen houden, dan is het wel mogelijk dat een deel van de openbare weg ook in beeld komt. In dat geval is de privacywet van toepassing. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt hierbij toezicht.

Verder moet je bijvoorbeeld ook met een pictogram op elke toegangsdeur aangeven dat er camerabeveiliging is geplaatst. Je mag de beelden ook maar gedurende een beperkte periode bewaren

Een professionele installateur van camerabeveiliging kan je verder informeren over de te volgen wetgeving. Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionals in camerabewaking. Klik hier voor meer info.

 

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs