Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.nl Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.nl

Camerabewaking draadloos

Wil je je woning, winkel of bedrijf optimaal beveiligen, maar dan zonder breekwerk? En ook nog voor een goede prijs? Dan kom je al snel uit bij camerabewaking die draadloos werkt. Zulke camera’s schrikken ongewenste gasten af, waardoor jij met een gerust hart op pad kan. In dit artikel ontdek je meer over de mogelijkheden, voordelen en prijzen van draadloze camerabewaking!

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Mogelijke uitvoeringen
Camerabewaking draadloos prijs
Zelf plaatsen of laten plaatsen?
Alternatief: bekabelde camerabewaking
Vergelijk gratis offertes op maat

 

 

Hoe werkt draadloze camerabewaking?

Bij draadloze camerabewaking communiceren de verschillende onderdelen van het systeem via een draadloze verbinding. Dat kan via je wifi-netwerk, via de elektriciteitsleidingen in je woning, … De stroomvoorziening gebeurt dan via een stopcontact, een netwerkkabel of een batterij (jaarlijks te vervangen). Dankzij dit draadloze signaal kan je de beelden 24/7 bekijken op je smartphone, tablet, …

Camerabewaking met draadloos systeem laten plaatsen? Laat je dan zeker adviseren voor een systeem op maat van je woning, winkel of bedrijf. Zo maak je de juiste keuzes en betaal je nooit te veel. Kom vrijblijvend in contact met gespecialiseerde installateurs in je buurt!

camerabewaking draadloos

 

Welke voordelen en nadelen?

Twijfel je nog tussen camerabewaking die draadloos of juist bekabeld is? Dan kan het helpen om de voor- en nadelen van draadloze camerabewaking kort tegen elkaar af te wegen. We zetten de positieve en negatieve punten even op een rijtje:

 

Voordelen draadloze camerabewaking

 • Goedkoper dan bekabeld systeem: een camerabewaking set die draadloos is, kost minder dan een bekabelde installatie. Zo investeer je in je veiligheidsgevoel en inbraakveiligheid tegen een relatief scherpe prijs.
 • Geen kap- en breekwerken: bij een bekabelde installatie komt onvermijdelijk ook wat breekwerk kijken. Dat is niet het geval bij een draadloos camerasysteem voor buiten of binnen. Een installateur hoeft dan geen kabels te trekken voor een elektriciteitsaansluiting, waardoor de montage erg snel verloopt. Zo betaal je ook amper arbeidskosten.
 • Vlot uit te breiden: je kan verder gaan dan alleen draadloze camera’s. Wil je je systeem later nog uitbreiden met een alarm, rookmelders, …? Dan is dat met een bestaande draadloze camerabewaking set zo gepiept.
 • Veel uitvoeringen: draadloze systemen zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Er zijn niet alleen meerdere types camera’s op de markt, maar ook qua opslag van de beelden, de extra functies, … heb je meerdere opties. Zo vind je zeker een systeem op maat van jouw wensen én budget. Verder in dit artikel ontdek je meer over de mogelijke uitvoeringen van draadloze camerabewaking.

 

Nadelen draadloze camerabewaking

 • Mogelijke storingen: camerabewaking met bekabeling is stabieler wat betreft internetverbinding en het overdragen van beelden in hoge resolutie. Bij goedkopere draadloze systemen loop je een groter risico op mogelijke storingen. Zeker als de afstand tussen de modem en de camera groot is, als muren of plafonds de verbinding hinderen, …
 • Batterij vervangen: draadloze camerabewaking binnen kan je meestal gewoon in een stopcontact steken, maar buiten is dat niet zo makkelijk. Vaak werken zulke systemen dus met een batterij die je minstens 1 x per jaar moet vervangen.
 • Mogelijk te omzeilen: bekabelde systemen zijn zelfs door de sluwste inbrekers niet te omzeilen, maar bij draadloze videobewaking kan dat soms wel (bv. met een speciale radiostoorder). Gelukkig kan je dat risico wel beperken door te investeren in een kwalitatieve camera, een veilig wifi-netwerk, …

 

Mogelijke uitvoeringen van draadloze camerabewaking

Bij camerabewaking die draadloos is, heb je een ruimere keuze dan bij bekabelde installaties. Wat is er allemaal mogelijk? Enkele opties op een rijtje:

  • Soort camera: bij draadloze systemen moet je sowieso voor digitale IP camera’s kiezen. Binnen dat type heb je vele mogelijkheden. Je kan gaan voor een dome-camera met een ronde vorm, een PTZ-camera die je zelf kan besturen, …
  • Binnen of buiten: ga je voor draadloze camerabewaking buiten of binnen? Die toepassing heeft ook een invloed op je installatie. Zo zijn er speciale weerbestendige buitencamera’s op de markt om je tuin en de buitenkant van je woning in de gaten te houden. Wil je alleen in je woning een camerasysteem plaatsen? Dan zal dat iets goedkoper zijn.
  • Opslag van de beelden: bij draadloze systemen kan je de beelden altijd live bekijken op je telefoon, tablet of computer. Maar uiteraard wil je ook de draad niet kwijtraken bij beelden die je niet hebt bekeken. Daarvoor bestaan meerdere opties. Je kan de beelden direct op de camera bewaren met een SD-kaart of ze opslaan in de cloud (betalend). Duurdere draadloze camerabewakingsystemen beschikken zelfs over een krachtige recorder om beelden wekenlang te bewaren.
  • Voeding van de camera: bij een digitale buitencamera zonder bekabeling is een batterij in de meeste gevallen het handigst. Binnen kan je zo’n camera ook gewoon aansluiten op een stopcontact.
  • Extra functies: vergelijk zeker de mogelijke functies van meerdere camera’s en ga voor jezelf na welke opties voor jou van toegevoegde waarde kunnen zijn. Zo bestaan er digitale camera’s met infrarood-nachtzicht. Je kan ook push-meldingen krijgen op je smartphone, werken met software voor warmtedetectie, gezichtsherkenning, …

 

Welke draadloze camerabewaking heb ik nodig?

Dat hangt vooral van jouw wensen af. Wil je buiten of binnen camera’s hangen? Gaat het om je woning of om je bedrijf? Vind je het de moeite waard om te investeren in duurdere software zoals heatmaps, indringingsdetectie, …? Een gespecialiseerde installateur zet je wensen op een rijtje en helpt je dan bij het kiezen van het meest aangewezen systeem.

Meerdere installateurs vergelijken? We brengen je gratis in contact met meerdere experts in je buurt via onze offerteservice.

 

Camerabewaking draadloos prijs

De kosten voor draadloze camerabewaking kunnen flink variëren. Vooral je keuze om zo’n systeem zelf te plaatsen of een installateur in te schakelen, bepaalt in grote mate de uiteindelijke kostprijs. We zetten beide opties naast elkaar:

 

1. Prijs draadloze camerabewaking laten plaatsen

Schakel je liever een expert in voor een systeem op maat? Dan mag je rekenen op een prijs vanaf 500 euro (excl. btw en incl. plaatsing) voor een draadloos camerasysteem met 1 camera. De uiteindelijke prijs zal vooral afhangen van het merk, de gewenste functies, het type camera, …

BELANGRIJK: de kosten verschillen vaak ook van installateur tot installateur. Wil je gericht de kosten, maar ook de adviezen, merken, … van meerdere experts vergelijken? Vraag dan zeker voorstellen aan bij 2 à 3 vakspecialisten in je buurt. Start je aanvraag voor draadloze camerabewaking!

 

2. Prijs draadloze camerabewaking zelf plaatsen

Ben je technisch aangelegd? Dan kan je ook een draadloze camerabewaking set (online) kopen en die zelf installeren. De kosten verschillen op basis van de kwaliteit, het merk, … Je kan al een set kopen vanaf zo’n 60 à 70 euro (incl. btw), maar de prijzen voor hoogwaardige systemen met 1 camera kunnen oplopen tot wel 700 euro (incl. btw).

Zelf draadloze camerabewaking kopen? Je vindt een uitgebreid overzicht van meerdere kwalitatieve toestellen in onze webshop!

 

draadloze camerabewaking

 

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Eén van de grote voordelen van draadloze videobewaking is de snelle montage. In veel gevallen kan je gewoon zelf een camerabewaking set kopen en plaatsen. Is het dan ook beter om zo’n systeem zelf te installeren of schakel je toch liever een expert in? Met de hulp van een gespecialiseerde installateur in je buurt ben je 100% zeker van …

 • Advies op maat: een vakspecialist analyseert de situatie voor jouw woning, winkel of bedrijfspand. Op basis daarvan geeft hij je advies over de benodigde hoeveelheid camera’s en het type, de locatie van de camera’s, eventuele extra functies, … Zo koop je gegarandeerd een systeem dat is afgestemd op jouw specifieke wensen.
 • Kwalitatieve camerabewaking set: sommige sets in online winkels zijn niet altijd even kwalitatief en duurzaam op lange termijn. Een installateur werkt gelukkig alleen met hoogwaardige merken. Zo krijg je niet te maken met een slechte verbinding, verstoorde beelden, een lage resolutie, …
 • Correcte & snelle plaatsing: een installateur heeft veel ervaring en kiest de beste locatie voor je camera(‘s), stelt het systeem correct af, geeft je een uitgebreide uitleg, … Bovendien gaat de hele montage erg snel, waardoor je zo min mogelijk arbeidskosten betaalt.
 • Conform aan de wetgeving: je mag niet zomaar camera’s in je huis ophangen. Ook bedrijven, horecazaken, … moeten zich aan bepaalde regels houden. Een installateur kent die camera wetgeving als z’n broekzak, zodat je zeker niet in overtreding bent.

TIP: ga je het liefst zelf aan de slag? Dan vind je meerdere draadloze systemen in onze webshop. Kies je toch voor een vakman, maak dan gebruik van onze gratis offerteservice.

 

Alternatief: bekabelde camerabewaking

Wil je altijd 100% zeker zijn van een betrouwbare verbinding en dus camerabeelden in hoge resolutie? Dan kan je ook een bekabeld camerasysteem laten plaatsen. Die installatie is uiteraard wat arbeidsintensiever, maar bedrade videobewaking blijft het meest duurzame en veilige systeem. Twijfel je nog tussen draadloos of bekabeld? Ga dan zeker met een ervaren installateur na welk systeem voor jou het beste zou zijn.

Advies op maat nodig? Je kan contact opnemen met meerdere vakspecialisten in je buurt voor meer informatie. Het enige wat je moet doen? Gewoon het onderstaande offerteformulier invullen:

 

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs