Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Camerabewaking-info.nl Online info & advies over de mogelijkheden en prijzen van
camerabewaking en andere beveiligingssystemen.
header image
Camerabewaking-info.nl

PoE-camera: soorten & prijzen

Een PoE-camera is een toestel dat via “Power over Ethernet” werkt. Dat is een soort technologie waarbij stroom én data door 1 kabel kunnen. Zo heb je dus geen extra voedingsadapter nodig. Ben je benieuwd naar de toepassingen en soorten PoE-camera’s? Kan je er makkelijk zelf een installeren? En hoeveel zo’n camera kost? Je ontdekt het in dit artikel!

Ga snel naar:
PoE-camera: toepassingen
Soorten PoE-camera’s
Hoeveel kost een PoE-camera?
Zelf plaatsen of professional?
Vergelijk nu vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een PoE-camera?

“Power over Ethernet” is een technologie waarover veel camera’s tegenwoordig beschikken. Die PoE-technologie is namelijk erg voordelig voor een beveiligingscamera. Hieronder ontdek je waarom:

 • Geen extra bekabeling: Power over Ethernet betekent dat spanning en data door 1 kabel kunnen. Daarvoor heb je een UTP-kabel nodig. Tegelijkertijd betekent dat ook dat je geen extra voedingsadapter nodig hebt en er geen stopcontact in de buurt hoeft te zijn.
 • Hoge betrouwbaarheid: als stroom en data door aparte bekabeling moet, is er een grotere kans op storingen. Je hebt immers meer bekabeling die kapot kan gaan. Daar heb je bij Power over Ethernet camera’s minder last van. Bovendien is een PoE-signaal ook betrouwbaarder dan een draadloze internetverbinding.
 • Eenvoudige installatie: omdat er slechts 1 aansluiting nodig is, kan een professional de installatie van je camera in een mum van tijd afronden. In principe zou je het ook zélf kunnen. Een expert blijft echter aangeraden om je ook de werking van de camera uit te leggen.
 • Veel slimme functies: camera’s met PoE-technologie zijn vaak uitgerust met allerlei slimme functies. Enkele voorbeelden zijn: HD, nachtzicht, waterbestendigheid, pan-, tilt- & zoom-functie, mobiele weergave van de camerabeelden, …

Wil jij graag een PoE-camera laten aansluiten door een professional? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met een installateur in je buurt. Start hier je aanvraag!

poe camera

 

PoE-camera: toepassingen

Een PoE-camera is erg veelzijdig en dat merk je vooral aan de verschillende mogelijke toepassingen. Hieronder vind je meer info over hoe een PoE-camera is in te zetten:

 • Binnen of buiten: zowel voor binnen als buiten zijn er geschikte PoE-camera’s op de markt. Binnen kan je een extra functie als nachtzicht bv. goed gebruiken. De buitencamera’s met PoE zijn vaak ook uitgerust met functies als waterbestendigheid, vandaalbestendigheid, bewegingsdetectie, …
 • Particulier of bedrijf: PoE-camera’s zijn bestemd voor verschillende doelpublieken. Zowel particulieren als bedrijven kunnen er goed gebruik van maken. Voor bedrijven is het vooral interessant, omdat het eenvoudig is om meerdere camera’s aan te sluiten.

 

Soorten PoE-camera’s

Wil je graag een camera met PoE-technologie laten installeren? Dan heb je de keuze uit verschillende modellen. Bovendien heb je ook nog een extra toestel nodig om die PoE aan te sluiten. Zo heb je een volledige PoE-camera set. Hieronder leggen we het uit:

 • Camera met PoE-technologie: om gebruik te maken van PoE-technologie heb je uiteraard de beveiligingscamera nodig. Meestal zijn dat IP camera’s die het principe van Power over Ethernet ondersteunen.
 • PoE Injector: wil je een camera aansluiten die PoE-technologie ondersteunt? Dan heb je een verbindend toestel nodig, namelijk de PoE Injector. Dit onderdeel heb je nodig om via je UTP-kabel stroom te leveren aan je camera.
 • PoE Switch: heb je slechts 1 beveiligingscamera nodig? Dan is de PoE Injector voldoende. Die bevat 1 input poortje. Weet je dat je vroeg of laat jouw cameranetwerk zal uitbreiden? Kies dan meteen voor een PoE Switch. Zo’n apparaat beschikt over meerdere input poorten voor UTP-kabels.

 

Welke PoE-camera kies ik het beste?

Welke PoE-camera de beste keuze is, hangt af van jouw persoonlijke wensen. Dat kan zowel een binnen- als buitencamera zijn. Ook qua extra functies zijn er heel wat opties. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kan je terecht in onze webshop!

Wil jij graag je Power over Ethernet camera laten installeren door een professional? Of vraag je liever eerst advies aan een expert? Onze installateurs staan voor je klaar. Je kan gratis en vrijblijvend met ze in contact komen via onze offerteservice.

 

Hoeveel kost een PoE-camera?

De prijs voor een PoE-camera varieert flink, tussen € 50 – 1.800 (excl. plaatsing, incl. btw). Er zijn namelijk veel verschillende soorten camera’s op de markt die over deze technologie beschikken. Zo kan je een goedkoper model met PoE aanschaffen, maar ook een luxueuzer toestel met allerlei extra functies.

Je hebt daarnaast ook een PoE Injector (en eventueel een Switch) nodig voor je camera. Zo’n Injector kost gemiddeld € 25 à 75 (excl. plaatsing & incl. btw). De prijs van een PoE Switch is variabel. Laat je in je bedrijf meer dan 50 camera’s installeren? Dan betaal je uiteraard meer dan wanneer je als particulier enkele camera’s rondom je woning plaatst. Gemiddeld kost een Switch € 50 à 1.600 (excl. plaatsing & incl. btw).

LET OP: dit zijn alleen richtprijzen. Het is dus mogelijk dat het prijskaartje op jouw offerte enigszins verschilt. Wil je meer zekerheid? Dan kan je een van onze erkende professionals inschakelen voor een offerte op maat. Kom hier gratis en vrijblijvend in contact met vakbedrijven in je buurt!

 

poe camera installatie

 

Zelf plaatsen of professional inschakelen?

In theorie is het vrij simpel om een camera met PoE-technologie aan te sluiten. Er zijn zelfs zogenaamde “PoE-camera homekits”. Toch is het vaak beter om de plaatsing over te laten aan een professional. Hieronder vind je enkele voordelen van zo’n installateur:

 • Advies op maat: ben je nog niet helemaal zeker over welke camera je wil? Heb je graag wat advies van een professional? Dan ben je bij onze vakmensen aan het juiste adres. Zij kunnen op basis van jouw situatie en wensen gericht advies aanbieden.
 • Correcte en efficiënte plaatsing: onze professionals hebben ervaring met het installeren van de meest complexe beveiligingscamera’s. Een PoE-cameraverbinding is voor hen dus een fluitje van een cent. Daarnaast kunnen ze je precies uitleggen hoe jouw camerasysteem werkt.
 • Kwalitatieve producten: onze vakmensen werken alleen met kwalitatieve producten. Bovendien beschikken ze ook over het juiste materiaal om je camera’s te installeren. Laat je je systeem plaatsen door een professional? Dan ben je zeker van een hoogwaardige installatie.
 • Conform met wetgeving: je mag niet zomaar overal camera’s plaatsen. Je bent daarvoor gebonden aan de Camerawet uit 2007. Bedrijven en winkels moeten daarnaast ook de regels rond de cao nr. 68 volgen. Onze vakspecialisten zijn perfect op de hoogte van deze regelgeving en zorgen er dan ook voor dat jouw beveiligingssysteem aan de wet voldoet.

 

Laat je PoE-camera plaatsen door een professional!

Wil je zeker zijn van een correcte, snelle plaatsing van je PoE-camerasysteem dat volledig conform is aan de wetgeving? Dan ben je hier aan het juiste adres. Onze experts adviseren je met plezier over welk systeem het meest geschikt is voor jou en installeren die daarna probleemloos. Bovendien kan je geld besparen door hun offertes te vergelijken!

Wil jij graag meerdere offertes ontvangen en vergelijken? Dan kan je bij onze installateurs terecht. Kom gratis en vrijblijvend met hen in contact via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie van jouw beveiligingssysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs