Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Toegangscontrole: opties & prijzen

Wil je extra beveiliging voor je bedrijf of woning? Met een toegangscontrole systeem bepaal je welke ruimtes toegankelijk zijn voor welke personen, waardoor je ongewenste gasten buiten houdt. Welke systemen zijn er en welke is het beste voor jouw situatie? Waar moet je rekening mee houden voor je een systeem laat installeren? In dit artikel bespreken we het allemaal!

Ga snel naar:
Welke soorten toegangscontrole zijn er?
Hoeveel kost toegangscontrole?
Welke toegangscontrole kies ik?
Waar moet je op letten bij een controlesysteem?
Zelf plaatsen of expert inschakelen?
Ontvang vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Waarom kiezen voor toegangscontrole?

Toegangscontrole is een systeem dat bepaalt wie toegang heeft tot bepaalde ruimtes of je hele gebouw. Dit systeem maakt gebruik van sleutels, pincodes, kaartlezers of biometrische gegevens om de toegang te beheren en monitoren.

Aan deze controlesystemen zijn heel wat voordelen verbonden. Hieronder enkele redenen om te kiezen voor een zo’n systeem:

  • Vermindert kans op inbraak: alleen medewerkers of bewoners hebben toegang tot je pand. Dit zorgt voor een hoger beveiligingsniveau en zal de kans op inbraak aanzienlijk verkleinen.
  • Geen extra kosten bij verlies sleutels: als iemand een sleutel, badge of kaart kwijt is, vormt dit geen probleem. Je hoeft alleen de toegangsdata te verwijderen uit de software.
  • Gebruiksvriendelijke toegangscontrole: de systemen zijn zeer eenvoudig in gebruik en kunnen ingesteld worden om bijvoorbeeld na bepaalde uren automatisch de deuren te sluiten.

Op zoek naar een installateur voor jouw toegangscontrole? Via onze offerteservice ontvang je kosteloos en vrijblijvend offertes van meerdere experts. Kies voor advies op maat voor jouw systeem en een snelle plaatsing. Kom in contact met betrouwbare installateurs.

toegangscontrole

 

Welke soorten toegangscontrole zijn er?

Er zijn heel wat manieren om toegangscontrole te beheren. Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot één systeem. Het is ook mogelijk om onderstaande installaties te combineren:

  • Pincodes: deze soort toegangscontrole is een erg veilige methode, zo lang je de code met de juiste mensen deelt. Natuurlijk is deze minder makkelijk om te combineren met een groot bedrijf waar veel mensen werken. Om veiligheid te garanderen, wissel je de codes eens in de zoveel tijd.
  • Badgelezers: je kan werken met badges of kaarten. Dit type is gebruikelijk wanneer je met veel gebruikers werkt. Tot hoeveel ruimtes een persoon toegang heeft, kan je per kaart aanpassen.
  • Biometrische gegevens: dit toegangscontrole systeem maakt gebruik van vingerafdrukken, gezichtsherkenning of iris-scans. Het is vooral geschikt voor high security omgevingen. Je hoeft je dan geen zorgen te maken om verloren of gestolen kaarten, badges of sleutels. Let wel op voor de wetgeving rond biometrische gegevens.
  • Parlofoon: deze is anders, omdat de controle nog deels zelf beheerd moet worden. Er moet al iemand aanwezig zijn die beslist of er iemand toegang krijgt tot het gebouw. Dit kan je ook op afstand monitoren via een app.
  • Sleutels: dit is waarschijnlijk de meest bekende en oudste soort toegangscontrole. Je kan een sleutel hebben die enkel 1 deur opent, of een loper voor meerdere deuren. Voor meer controle kan je deze ook combineren met andere types zoals een deurklink met een pincode.
  • Mobiele apps: je kan ook via een smartphone of tablet de toegang beheren. Meestal combineer je het met vingerafdruk- of gezichtsherkenning van het apparaat en een soort backup methode. Dan kan je een pincode of sleutel gebruiken als het internet uitvalt of als je je smartphone vergeten bent.

 

Waarmee kan je je beveiligingssysteem nog verder uitbreiden?

Je kan je toegangscontrole verbinden aan je bestaande alarmsysteem. De mogelijkheid bestaat om er nog dingen aan toe te voegen zoals: bewakingscamera’s, een inbraakalarm, een brandalarm, slagboom of een tourniquet. Je systeem kan ook automatisch de politiecentrale bellen wanneer er sprake is van inbraak.

 

Hoeveel kost toegangscontrole?

De kosten van je installatie hangen sterk af van het type toegangscontrole dat je kiest en de uitbreidingen die je toevoegt. Verschillende merken en uitvoeringen resulteren ook in verschillende prijzen die flink uiteenlopen. Omdat de prijzen variëren, vergelijk je meerdere experts voor de beste aanbieding.

Wij helpen je door je in contact te brengen met meerdere experts. Je kan gratis en vrijblijvend hun advies, service en prijzen vergelijken. Vind de ideale expert voor jouw toegangscontrole systeem.

 

Welke toegangscontrole kies ik het best?

Welk soort toegangscontrole bij jou past, hangt af van enkele factoren. In onderstaande lijst vind je enkele factoren om je te helpen kiezen. Elke soort toegangscontrole heeft zijn voor- en nadelen. Wat moet je allemaal in het achterhoofd houden?

  • Hoeveelheid gebruikers: als je een groter bedrijf hebt, bestaande uit zo’n 150 werknemers, is het logischer om met een soort badge of kaart te werken. Iedereen elke dag de vinger laten scannen is nogal omslachtig. Met zoveel medewerkers is een code ook minder veilig. Hoe meer mensen de code kennen, hoe groter de kans is dat deze buiten het bedrijf terecht komt.
  • Je budget: niet alle systemen vergen evenveel geld of evenveel onderhoud. Denk er ook aan dat je misschien in de toekomst je systeem wil uitbreiden. De prijs van zo’n uitbreiding kan ook een factor zijn om rekening mee te houden.
  • Strenger beveiligde zones: als je bepaalde zones strenger wil beveiligen dan andere, kan je ook systemen combineren. Denk bijvoorbeeld aan een algemene badge voor je gebouw, of een keypad met een pincode.

Laat een professionele installateur je helpen! Door hun vakkennis kunnen ze je advies geven gebaseerd op je situatie en wensen. Kom in contact met gespecialiseerde experts via ons offerteformulier.

 

toegangscontrole systeem

 

Waar moet je op letten bij een controlesysteem?

Een controlesysteem installeren in je gebouw of woning is niet iets dat je zomaar doet. Hieronder vind je de aandachtspunten waarop je moet letten bij de aankoop en het gebruik van een toegangscontrole systeem:

 

1. Wetgeving voor biometrische systemen

Geldt er wetgeving rond toegangscontrole systemen? Ja, maar deze wetgeving slaat zo goed als enkel op biometrische controle. Dit omdat vingerafdrukken, irisscans en gezichtsherkenning gevoelige data bevatten. Je moet je houden aan volgende aspecten:

  • Het ‘biometrisch’ gegeven wordt bevestigd als een ‘uniek persoonsgegeven‘. Dit betekent dat personen wiens data in het systeem zitten ook toestemming moeten geven. Hiernaast moeten ze op de hoogte zijn van wat er met de data gebeurt.
  • Het gebruik van biometrie impliceert een ‘gegevensverwerking‘. Je moet dus de data veilig bewaren. Als je bv. met gezichtsherkenning werkt, is het niet de bedoeling dat de beelden herkenbaar opgeslagen zijn.
  • Je moet je houden aan de beginselen van de wet op de verwerking van persoonsgegevens. Je mag de gegevens van de gebruikers onmogelijk kunnen terugkoppelen aan hen.

 

 2. Opleiding van gebruikers

Je moet je gebruikers opleiden om je gebouw veilig te houden. Zorg voor duidelijke instructies en training, zodat iedereen op de hoogte is van de procedures en de beveiligingsprotocollen begrijpt. Denk bijvoorbeeld aan de verantwoordelijke opslag van pincodes.

Je kan er niet van uitgaan dat iedereen weet hoe je moet omgaan met veiligheidscontrole. Wat voor jou algemene kennis is, geldt mogelijk niet voor een ander. Daarom is deze opleiding essentieel!

 

3. Let op voor bijkomende kosten in de toekomst

Er komen mogelijk later nog kosten bij door updates, onderhoud of uitbreidingen. Hou in het achterhoofd dat je dus altijd met onderhoudskosten te maken krijgt. Over de jaren heen zal je systeem mogelijk verouderen en moet je deze laten updaten. Of je wil misschien extra ruimtes toevoegen.

De prijs voor zo’n systeemuitbreiding varieert en zal afhankelijk zijn van de soort die je hebt gekozen.

 

Zelf toegangscontrole systeem plaatsen of expert inschakelen?

Of het mogelijk is om een toegangscontrole systeem zelf te installeren, is ook afhankelijk van de soort. De meeste systemen laat je idealiter over aan een expert, omdat ze technisch ingewikkeld zijn. En bij een veiligheidssysteem is het van het hoogste belang dat deze correct geïnstalleerd is. Daarom raden we aan om altijd een expert in te schakelen.

Laat je toegangscontrole systeem plaatsen door een betrouwbare en vakkundige expert. Profiteer gegarandeerd van een snelle en correcte installatie. Voor vragen of onderhoud kan je altijd terecht bij zo’n professional. Kom in contact met experts via het offerteformulier hieronder:

 

 

Offertes voor een beveiligingssysteem ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs